• Home
  • Despre noi
  • Servicii
  • Cabinete de psihologie
  • Colaboratori
  • Aparitii media
  • Blog
  • ADMIN
  • Contact
  • Home
  • Despre noi
    • Horia Ungurean
    • Elida Ungurean
  • Servicii
  • Cabinete psihologie
    • Cabinet Comanesti
    • Cabinet Moinesti
  • Colaboratori
  • Aparitii media
    • TV
    • Radio
  • Blog
  • Contact

Servicii

  • Consiliere Psihologica ONLINE!
  • Orientare profesionala
  • Orientare Scolara
  • Consiliere Psihologica Sistemica de Familie si Cuplu
  • Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu
  • Psihologie Clinica
  • Psihologia Muncii si Organizationala
  • Psihologia Transporturilor

Consiliere Psihologica ONLINE!

Orientare profesionala

Venim in intampinarea nevoii de orientare profesionala a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15-18 ani.
Instrumentele de autoevaluare ii ajuta pe elevi sa isi identifice:
– abilitatile cognitive,

– abilitatile noncognitive,

– interesele vocationale si

– valorile,
obtinand un profil vocational pe baza caruia evaluarea va selecta automat ocupatiile care li se potrivesc cel mai bine.

Prin intermediul evaluarii pe care v-o oferim si a profilelor educationale puteti afla informatii despre 1150 de ocupatii de pe piata muncii. Puteti sa analizati ocupatiile care ii intereseaza pe elevi si sa realizati comparatii intre acestea.

In plus, va punem la dispozitie o serie de resurse teoretice si practice specifice consiliereii in cariera a adolescentilor. Resursele teoretice va va ajuta sa va familiarizati cu conceptele specifice domeniului si sa identificati actiunile care trebuie realizate in cadrul proceselor de orientare profesionala.

Orientare Scolara

Venim in intampinarea nevoii de orientare scolara a copiilor cu varsta cuprinsa intre 11-14 ani.
Instrumentele de autoevaluare ii ajuta pe elevi sa isi identifice abilitatile cognitive, abilitatile noncognitive si interesele vocationale, obtinand un profil vocational care poate fi comparat cu 54 de alternative educationale (descriptii psihoeducationale).

Descriptiile psihoeducationale va ofera informatii structurate cu privire la disciplinele studiate, abilitatile necesare, interesele vocationale caracteristice mediului scolar, traseele educationale si profesionale prin care se poate ajunge la practicarea unor ocupatii potrivite cu o anumita specializare de studiu/ramura de stiinta, dar si exemple de astfel de ocupatii.

Avem astfel posibilitatea sa oferim elevilor informatii utile privind caracteristicile profilelor/specializarilor de studiu existente la nivel de invatamant preuniversitar.
Prin aceasta evaluare si orientare va punem la dispozitie oferta educationala din sistemul national de invatamant.

Impreuna cu elevii se analizeaza lista unitatilor de invatamant de nivel preuniversitar (licee, scoli profesionale, scoli postliceale, scoli de maistri).

Consiliere Psihologica Sistemica de Familie si Cuplu

Oferim servicii de consiliere psihologică sistemica de familie si cuplu  în vederea prevenției și remiterii problemelor emoționale, cognitive și de comportament din cadrul familiei si a cuplului.

Consilierea psihologică sistemica de familie si cuplu  se adresează persoanelor aflate în situații de criză, sau care se află în impas in rezolvarea unor situații din viața personală, de familie, de cuplu sau profesională. Persoanele care apelează la consiliere psihologică sunt deci persoane sănătoase, care au totuși nevoie de consiliere pentru a găsi soluții legate de problemele cu care se confruntă.

Consilierea psihologică sistemica de familie si cuplu se adresează adulților, copiilor, adolescenților și vârstnicilor deopotrivă care fac sau nu parte din acelasi sistem familial. Consilierea se realizează individual sau in grup.

Consilierea psihologică sistemica de familie si cuplu se adresează în special prevenirii apariției tulburărilor psihologice, urmărește dezvoltarea personală, autocunoașterea și adaptarea cât mai eficientă la mediu familial sau de cuplu prin dezvoltarea unor abilități și capacități necesare desfasurarii vietii in cadrul sistemului familial.

In cadrul consilierii psihologice sistemica de familie si cuplu se va efectua un transfer de informații si proceduri din domeniul de specialitate in domeniul personal pentru ca problema concretă să nu mai existe.

Serviciu asigurat de Psiholog Horia Ungurean

Psihoterapie Sistemica de Familie si Cuplu

Psihoterapia este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale. Psihoterapia este o relație interpersonală intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privitor la problemele sale de viață

Oferim servicii de psihoterapie sistemică de familie și cuplu. Acest tip de psihoterapie folosește ca metodă de lucru metafora sistemului care spune că oamenii se află în relație de interdependență unii față de alții, formând subsisteme și suprasisteme care respectă legile sistemului.

Psihoterapeutul specializat in aceasta abordare va căuta să explice cum apar și cum se mențin problemele clienților și vor construi strategiile de intervenție focalizându-se pe relațiile în care sunt prinși indivizii (perspectiva sistemică) nu numai pe ceea ce  simte sau gîndește individul (intrapsihic).  Astfel un psihoterapeut sistemic nu este interesat numai de ceea ce simte o persoana care manifesta o problema sau ce ganduri ci este interesat și de relațiile in care este prinsă acea persoană și legătura dintre probleme și relații.

Schimbarea relațiilor cu persoanele semnificative (de obicei familia) are efecte asupra stării interioare a individului putând duce la dispariția starilor problematice. Pe baza acestor ipoteze un psihoterapeut sistemic va fi interesat să acționeze pentru schimbarea relațiilor, invitând in terapie persoane semnificative pentru ”pacientul identificat”, pentru cel care manifestă problemele. În cazul in care nu se reușeșete aducerea in terapie a persoanelor semnificative se poate lucra sistemic cu un singur individ (cel care poarta simptomul), ajutândul să își schimbe percepția asupra relațiilor. O schimbare semnificativă la nivelul unui individ poate influiența schimbarea în întreg sistemul.

Psihoterapia sistemică de familie și cuplu este o umbrelă generală pentru mai multe curente de psihoterapie care au la bază metafora sistemică (se focalizează pe relații): terapia structuralistă, strategică, transgenerațională, experențială de familie, cognitiv-comportamentală sistemică, eriksoniană de familie, narativă, focalizată pe soluție, colaborativă, dialogică etc.

Serviciu asigurat de Psiholog Horia Ungurean

Psihologie Clinica

Serviciile noastre in specializarea psihologie clinica vizează investigarea mecanismelor psihologice, stabilirea rolului si controlul factorilor psihologici implicati in patologie. Patologia studiaza modul in care se instaleaza, evolueaza si se sfarsesc bolile.

Cunoasterea factorilor psihologici cu relevanta pentru starea de sanatate si de boala se realizeaza prin procesul de evaluare clinica in care se utilizeaza metode precum testarea psihologica si interviul clinic. Evaluarea priveste aspectele afective, cognitive, comportamentale si subiective. Concluziile evaluarii clinice includ si:

– preventie primara (interventie care previne instalarea bolii)

– preventie secundara (intervenţia care are loc imediat după apariţia bolii şi care are ca scop prevenirea complicaţiilor şi evoluţiei bolii )

– preventia terţiară (reducerea complicaţiilor induse de efectele bolii )

si traiectoria de interventie psihologica.

Psihodiagnosticul reprezinta un act complex de evaluare si implica:

– investigarea tulburarilor psihice,

– evaluarea psihologica a starii de sanatate psihica necesara pentru desfasurarea unor activitati care presupun implicare psihica,

– interviul clinic referitor la contextul familial, profesional, social (ex. calitatea vietii, functionarea sociala), economic, cultural în care se manifesta problemele psihologice, a gradului de discernamant al persoanelor sau a dezvoltarii psihologice.

Pentru beneficierea de acest serviciu este important de retinut faptul ca interviul clinic, testarea psihologica si psihodiagnosticul sunt etape distincte in procesul de evaluare care nu pot fi efectuate intotdeauna in cadrul primei (unei singure) sedinte.

Serviciu asigurat de Psiholog Elida Ungurean

Psihologia Muncii si Organizationala

Psihologia muncii este o ramura a psihologiei care s-a dezvoltat odata cu industrializarea mediului de lucru. Aceasta ramura se focalizeaza pe conditia umana in munca, strans legata de ramura psihologiei sociale, dar si pe aplicarea ştiinţifică a principiilor psihologiei în organizaţii şi la nivelul posturilor de muncă.

Tematica de interventie si analiza a psihologiei muncii cuprinde de la metodele de angajare, instruire, evaluare a personalului şi până la formularea teoriilor despre cum funcţionează organizaţiile si cum pot deveni ele mai eficiente. Psihologul specializat in Psihologia muncii si organizationala studiază comportamentul oamenilor în contextul muncii şi aplică rezultatele cercetărilor si a investigaţiilor teoretice în practică.

Societatea nostra profesionala de psihologie va oferia servicii de:

– evaluare psihologică a salariaţilor;

– testare in vederea selecţiei profesionale de personal;

– examinăre periodica a personalului;

– expertiza si diagnoza organizaţionala;

– evaluare a calităţii vieţii psihice a angajatului;

– orientarie profesionala şi consiliere în carieră;

 

Serviciu asigurat de Psiholog Elida Ungurean

Psihologia Transporturilor

Conducerea unui autovehicul reprezinta o activitate dinamică, complexă și presupune detinerea unor aptitudini specifice. Această profesiune trebuie realizată după asigurarea unor criterii psihologice minimale. Calitatea și siguranța transportului de călători și de mărfuri, depind în mare măsură de modul de selecție, de instruire, de perfecționare și de consiliere a absolvenților cursurilor școlilor de profil. Caracteristicile activității de conducere auto sunt diferite în funcție de conținutul, felul transportului și de tipul de autovehicul (autocar, microbuz, autocamion, autoturism etc.).

Există trei factori care interacționeză și duc la efectuarea în condiții de siguranță a activității de conducere: omul, autovehiculul și condițiile de trafic (calitatea șoselei, condițiile climatice, etc.). Studiul interrelaținării acestor trei factori devine din ce în ce mai important, având în vedere și celelalte domenii ale cunoaștereii cum ar fi medicina care este direct interesată de scăderea numărului de accidente și implicit a numărului de răniți, psihologia prin studiul stresului din trafic fie el realizat cu scopul relaxării, fie în interes de serviciu, si a studiului comportamentului uman în anumite situații poate determina comportamentul la volan.

Cabinetul nostru ofera servicii specifice de testare (atentie, vigilenta, reactivitate, etc). Testarea se incheie cu eliberarea unui aviz in functie de rezultatele obtinute de client.

Serviciu asigurat de Psiholog Elida Ungurean

back up
© Copyright 2021 BRAIN SERVICES